top of page

Mine beste råd til å komme i bedre form

Det er mange som spør meg om hvordan de skal trene for å komme i bedre form generelt. Med bedre form mener jeg bedre kondis, sterkere og strammere kropp, mer overskudd, bedre helse og noen ganger bedre kroppsholdning.

Vi er alle ulike med ulikt forhold til trening, ulik bakgrunn og vi kan ha helt ulike kroppstyper. Det er derfor vanskelig å gi et konkret svar om hvordan en skal trene. Mine råd er er først og fremst egnet for mosjonister.

Det er faktisk sånn å til å fa frem endring eller bli bedre er man nødt til å gjøre ting på annen måte en før. Fremgangen blir aldri mer en den innsatsen du legger ned i treningen. For noe er det nok med små endringer på treningsprogrammet men andre trenger å legge inn flere økter i uka.

Det er et par ting som er uansett veldig viktig å tenke på til å komme i bedre form og det er vanligvis her jeg anbefaler en å begynne med sine endringer.

1. Hvile/søvn. Gode søvnrutiner er ekstremt viktig for treningsresultatene. Kropp sem er uthvilt presterer bedre og henter seg fortere inn igjen. For lite søvn har negativ påvirkning på hormonbalanse i kroppen som f.eks. gjør å vi har lettere med å lagre fett.

2. Kosthold. Sunt og variert kosthold er nøkkelfaktor til en vel fungerende kropp.

Og nå til treningen. Som sagt vi er alle ulike og med ulike behov og mål. Men sånn kan en treningsuke se ut for en som ønsker å komme i bedre form.

* Tren kondisjon ca. 2-3 ganger i uken. men husk å det er viktig med litt aktivitet hver dag, f.eks i form av korte turer eller noe som tar pulsen din litt opp.

*Tren styrke 2-3 ganger i uken. Her er det viktig å priortere baseøvelser som trener store/mange muskelgrupper. Husk å ha minst en hviledag mellom hver gang du trener samme muskelgruppe.

*Tøy ut - helst etter hver trening og minnet 3-4 ganger i uka. Det kan være lurt å tøye ut oftere på stramme områder som er gjerne bryst, sete og hofteleddsbøyere.

Dette kan høres mye ut for noen. Men husk å du ikke trenger å ha egen økter for alt. Du kan godt sette sammen begge styrke og kondisjon i samme økt et par ganger i uken f. eks. Det viktige er å gjøre det som man får til. Prioriter deg selv og treningen. Den beste treningen er den du får til å gjøre. På en travel dag eller uke. ha ting litt enklere med kortere treningsøkt. Unngå bare å droppe treningen helt i en periode.

Lykke til med din trening :-)

Featured Posts
Nytt på bloggen
Recent Posts
Følg meg gjerne
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page