top of page

Ferietrening - Tips og inspirasjon

For mange blir ferien en tid der gode vaner med trening og kosthold blir vanskelig å opprettholde. Noen velger bevisst å ta seg treningsfri, og har planlagt dette inn i treningsåret, men for andre blir hviledagene til hvileuker med bismak og dårlig samvittighet.

Stort sett føler folk at trening i ferien blir komplisert og vanskelig fordi man ikke har tilgang til de vanlige treningsfasilitetene som ellers i hverdagen. Lite motivasjon og kanskje lite fantasi kan sette en stopper for trening og aktivitet, selv om ferietrening både kan være enkel og effektiv.

En kort treningspause kan faktisk være bra for kroppen. Av og til trenger kroppen bare å hvile noen få dager og da kan det være greit å droppe en og en treningsøkt når man har ferie. Men når treningspausen blir litt lengre eller man tar fri fra trening i lengre periode, selv om det bare er et par uker vil man dessverre miste muskelmasse og miste effekten av flere måneders trening som er lagt ned i forkant. Dessverre da holder det ikke bare med hverdagsaktivitet.

En god nyhet er at kun litt innsats kan være nok til å vedlikeholde formen i noen få uker.

Litt trening er bedre enn ingenting. I tillegg vil det alltid være enklere å komme tilbake til gamle og gode vaner etter ferien om man ikke har ligget på latsiden hele ferien.

Etter trening på Scandic hotellet i Herning,Danmark

Her er mine beste ferietips:

Trening:

En lett styrkeøkt i uka kan være nok til å vedlikeholde styrken i noen uker. Eller ta flere korte styrkeøkter over uken.

Velg ut noe øvelser som ikke kreves utstyr og du kan gjøre hvor som helst. Øvelser som planke, knebøy og seteløft er fine ferieøvelser. Tren gjerne ute i naturen eller i hagen.

Vær aktiv minst 30 minutter hver dag. Gå turer, ta løpe- eller sykkelturer.

I ferien der det perfekt å variere treningen. Prøv nye aktiviteter f.eks padling, svømming, surfing eller hva som helst.

Det kan være å hotellet du bor på har et treningsrom – bruk det.

Lek med barn eller barnebarn kan også være trening.

Ha det gøy!

Kosthold:

Prøv å spise regelmessig, hold deg til noen faste måltider. Da er det lettere å helde blodsukkeret jevnt og det blir mindre av overspising av uplanlagt mat.

Variert kosthold er det som gjelder.

Sunn og god frokost er altid en bra start på dagen.

Ha oppskåret frukt og grønt på bordet som sunne snacks-alternetiver.

Ha altid med deg liten mellommåltid i sekken, f. eks. nøtteblanding, litt grønsaker eller frukt. Mye sunnere og sparer penger.

Husk å du for i deg nok vann.

Kos deg og nyt ferien!

Featured Posts
Nytt på bloggen
Recent Posts
Følg meg gjerne
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page