top of page

Øvelsesguide - Bekkenløft

Bekkenløft, er kjent under mange forskjellige navn. Seteløft eller setehev, bekkenhev eller hoftehev. Uansett da er dette en av min yndlingsøvelser. Dette er en øvelse nesten alle kan utføre. Det er liten belastning på ledder, men effekten av øvelsen er god. Den trener først og fremst setemusklene, bakside lår og korsrygg (erector spinae), men mange andre muskler hjelper til ved å utføre øvelsen.

Fleste av oss som sitter mye har ofte for lite trente setemuskler i tillegg til litt stive og stramme hofter. Bekkenløft gir en god strekk på hoftene samtidig som styrker rumpa. Som gjør dette til en superfin øvelse for de som sitter mye.

Teknikk:

Legg deg ned på ryggen, med beina litt fra hverandre i ca, hoftebreddes avstand. Kne skal være bøyd.

Legg hendene ut til siden til å stabilisere kroppen bedre.

Løft hofte og sete opp fra gulvet, til kroppen blir helt strak. Her skal du aktivt stramme rumpa når du løfter opp. Og husk å du skal spenne fra med hælene (ikke tærne).

Hold posisjonen i to til tre sekunder og gå sakte tilbake til startposisjon.

Start neste repetisjon rett før rumpa treffer underlaget.

Det er viktig å du konsentrerer deg gjennom hele øvelsen, beveger deg med rolige bevegelser, og kjenn at hofte strekkes godt ut på toppen. Men pass på å du ikke overstrekker ryggen, eller tar hofta for langt opp.

Liggende bekkenløft

Tyngre variant:

Gjør øvelsen med ett og ett bein. Eller hold en manual eller vekt på hoften for å øke motstanden.

En tyngre variant til er å plassere føttene på en forhøyning som en ball, eller i slynger. Det vil stille mer krav til balanse og kjernemuskulatur.

Lykke til :-)

Featured Posts
Nytt på bloggen
Recent Posts
Følg meg gjerne
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page