Zumba glede


Zumba er en svært løssluppen trenings- og danseform. Det skal ikke inneholde kjempevanskelige bevegelser, og den grunnleggende ideen er at man skal ha det morsomt og le mye mens man gir alt. Koreografien er bygd opp i små biter, slik at man ikke behøver å huske så mye av gangen. Derfor kan alle være med.

Det meste av Zumba-musikken er latinamerikanske rytmer som kan holde hoftene i sving hele natten, i tillegg til andre internationale rytmer. Man kan også danse til annen musikk så lenge det er fart i den. Visse kunstnere er veldig populære når det gjelder Zumba. Det er f.eks. Ricky Martin, Shakira, Daddy Yankee, Pitbull og Jennifer Lopez.

Det er i utgangspunktet ingen kleskode når man skal danse zumba. Man skal bare ha klær som er behagelige og det er plass til å bevege seg i, gjerne i litt farger :-) Man må kunne vri på føttene uten at sitte fast i underlaget, så unngå joggesko. Sko beregnet på aerobic og/eller dans fungerer vanligvis bra.

I Zumba er det plass til alle uansett nivå og alder. Man trenger ikke å se ut eller bevege seg på en bestemt måte for å være med og føle deg som en del av gjengen. Slå deg løs til musikken, og du kan ikke unngå å komme i godt humør :-)

Jeg har Zumbatimer på Miin Helse, Rygge på onsdager. Følg med på min Facebook side, der jeg legger ut alle timer.

Featured Posts
Nytt på bloggen
Recent Posts