top of page

Få mer ut av gåturen

Det er flere og flere forskninger som viser at det er store helsemessige gevinster å hente hvis du bare går deg en tur. En tur om dagen hjelper ikke bare for fysisk helse men har også positiv effekt for mental helse og velvære. Her får du noen råd til å gjøre gåturene dine mer effektive begge for bedre helseeffekt og til å forbedre kondisjon.

Før turen:

* Ta på gode sko som tillater godt tempo.

* Planlegg turen og bestem deg for hvor du skal gå. Da er det lettere å gjennomføre en fin tur dersom du på forhånd vet hvor du skal.

* Er det mørkt.....bruk refleks eller ha på hodelykt.

* Skal du ut på lengre tur, ha med deg en vannflaske og kanskje en energibar eller liten matpakke.

På tur:

* Bruk armene når du går. Bøy albuene og sving armene aktivt frem og tilbake, får å få inn litt ekstra bevegelse i hvert steg. Dette gir bedre holdning og kan begge styrke overkroppen og øke forbrenningen.

* Ha fokus på mage og hofter. Trekk magen litt inn mot ryggraden og få hoftene mer med i bevegelsen.

* Lek litt med å skifte tempo. F.eks. kan du med noen minutters mellomrom sette opp farten i ca. 30 sekunder eller litt lenger. Dette gir forbrenningen litt ekstra boost og er godt for hjertet.

* Bruk terrenget (motbakker, trapper, steiner) for å utfordre kroppen. Hold godt tempo i trapper og motbakker og du vil merke å pulsen stiger.

* Ha med deg en turkamerat, en venn, familiemedlem eller en hund. Det gjør turen mye bedre og det er lettere å holde godt tempo hvis man går sammen med andre.

* Ta en stopp i løpet av turen og legg inn et par styrkeøvelser. F.eks. knebøy, armhevinger mot et tre, utfall eller planke. Det finnes også mange fine måter til å trene balanse ute i naturen.

Se forslag her:

Gjør gåturen til en god vane med å ta tur til lik tidspunkt hver dag. Begge lengre og korte turer har god effekt på helsen så ta deg en kort og effekt tur så ofte tiden strekker til.

God tur :-)

Hafdis

Featured Posts
Nytt på bloggen
Recent Posts
Følg meg gjerne
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page