top of page

Lørdagspizza med sunnere vri

Pizza er altid en god idé på lørdagskveld. Her hjemme er det sånn å ingen liker det samme av topping så det blir litt krangel rundt hva vi skal ha på pizzaen. I kveld fikk alle lage sin egen pizza og da ble det litt enklere med toppingen. I dag deler jeg med dere oppskriften av min yndlings pizza. Den er enkel å lage og tar kort tid. Dere kan selvfølgelig ha hva som helst av topping og velge hva dere liker best.

Bunn:

1 middels stor pizzabunn (ca. 12")

250 g grovt speltmel (du kan godt blande sammen grovt og fint)

1 1/2 ts bakepulver (eller 3 ts bakepulver av vinsten)

1/2 ts havsalt

2 ss olivenolje

130-140 ml varmt vann

litt oregano

Bland allt sammen i en bolle. Kna alt sammen til en jevn og smidig deig. Lag bunnen slik du ønsker å ha den. Forstek bunnen i ovnen på 210° i ca 10 minutter.

Ha på hva du ønsker av topping. På min pizza har jeg min egen hjemmelagde pizzasaus (oppskrift er lengre nede), serrano-skinke eller spekeskinke og parmesan ost i tynne skiver.

Stekes i ovnen ca.10 minutter til. Når pizzaen er klar, da topper jeg med litt ruccula salat og av og til har jeg litt pinjekjerner i tillegg.

Ser godt ut ikke sant. Og den smakes enda bedre.

Min hjemmelagde pizzasaus:

Nok for en stor pizza eller to små.

1 boks hakkede tomater

1 liten løk - grovhakket

2 fedd hvitløk - presset

1 ss olje (for steking)

1 ss edik

grønnsaksbuljong ca. 1/2 terning

1 ss oregano

1 ss basilikum

Salt - etter smak

1 -2 ts honning

Varm olje i en gryta og ha i løk og hvitløk. Stek liten stund og ha i hakkede tomater, edik og krydder. kokes på lav varme i ca. 20 - 25 minutter. Smak til med krydder, salt og honning. Jeg liker å ha litt grov konsistense men hvis du liker den litt jevnere, da kan du ha blandingen i blender eller bruk stavmikser.

Featured Posts
Nytt på bloggen
Recent Posts
Følg meg gjerne
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page