top of page

Hvor mye må man trene til å gå ned i vekt

Nye forskninger har vist å trening har lite å gjøre med vektreduksjon. Mange av mine kunder har derfor spurt meg om treningen er kanskje bare bortkasta tid.

Svaret er NEI: Trening er aldri bortkasta tid. Trening alene er ikke veldig effektivt om målet er kun fettreduksjon. Fysisk aktivitet står kun for en liten prosent av dagens totale energiforbruk, så om man ikke trener mange timer om dagen (som vil kanskje bare gjøre deg mer sulten) blir totalen ofte litt for liten til å gå ned i vekt. Trening er samtidig viktig for å oppretteholde vekten på et bestemt nivå og kan støtte vektnedgang.

Helserfordelene ved trening er enorme. Jevnlig trening styrker lunger og hjerte. Det kan redusere risikoen for diabetes, fordøyelsesproblemer, flere krefttyper, for høyt blodtrykk og blodsukker og for høye nivåer av kolesterol. Styrketrening styrker også både ben og naturligvis muskulatur, som forebygger beinskjørhet.

Trening virker positivt på helsen, og for en sunn og sterk kropp er det lettere å gå ned i vekt. Vi kan heller ikke glemme å støre muskler forbrenner flere kalorier. Jeg anbefaler derfor altid en kombinasjon av trening og sunt kosthold for vektreduksjon. I forhold til motivasjonsfaktor og med hensyn til helse er det i noen få tilfeller det kan være hensiktsmessig å starte kun med endringer på kosthold eller kun med trening men det er noe jeg bestemmer i sammen med hver kunde.

Her er noe av mine beste råd for vektreduksjon.

Vær i fysisk aktivitet hver dag, minst 30 minutter, helst 60 minutter.

3-4 ganger i uken, tren pulsgivende og/eller muskelstyrkende trening.

Få i deg nok vann.

Variert og sunt kosthold.

Spis regelmessig.

Spis større måltidene tidligere om dagen.

Vær obs på større mengder med salt, sukker og mettet fett.

Pass på å du for nok søvn og hvile.

Ønsker du hjelp med vektreduksjon, ta gjerne kontakt :-)

Featured Posts
Nytt på bloggen
Recent Posts
Følg meg gjerne
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page